pexels-maria-orlova-4947124

Gør dine cykler mere praktiske med cykelkurve

I Danmark ejer stort set alle en cykel. Folk cykler til arbejde, til skole, som motion og til konkurrence. Særligt er cyklen populær som transportmiddel, og i den sammenhæng bør du overveje muligheden for tilkøbe en cykelkurv til din cykel.

 

Cykelkurve kan monteres på stort set alle cykler, de koster ikke det store, og du kan få dem overalt. Cykelkurve monteres normalt enten foran eller bag på cyklen. Nogle cykler kommer med cykelkurve fra start, mens andre kan monteres med cykelkurv som ekstra tilbehør.

 

Den mest normale udgave er den klassiske frontkurv, der monteres forrest på cyklen. Særligt på klassiske damecykler er frontkurv et almindeligt stykke tilbehør. Mange af modellerne kommer med kurven på fra start, og findes ofte i et væld af forskellige designs. Nogle er måske i klassiske stålmasker, nogle i aluminium og nogle i flet eller tråd. Funktionen er som sådan den samme, men materialet kan have noget at sige i forhold til holdbarhed og naturligvis design.

 

Frontkurve kan monteres på de fleste klassiske cykler med højt styr, og er populære da brugeren hele tiden har øjne på sin bagage. En frontkurv bidrager desuden til cyklens klassiske look, og kan fås i mange forskellige størrelser.

 

Et alternativ er bagkurven, der monteres bagerst på cyklen. De færreste cykler kommer uden bagkurv fra start, men kurven kan monteres på stort set alle bagagebærere. Har din cykel ikke en bagagebærer, kan du være nødt til at montere sådan én for at få plads til en cykelkurv bag på.

 

Cykelkurve gør cykelturen både sjovere og lettere. Du slipper for at bære din bagage på ryggen eller i hånden, og i kurven liggere dine effekter sikkert placeret. Det kan være en fordel at dække kurven med et net eller et regnslag, så dine ting bliver beskyttet i endnu højere grad, mod eksempelvis ujævnt terræn eller dårligt vejr. Dette tilbehør kan stort set altid købes sammen med cykelkurven, hos din lokale cykelhandler eller via de mange cykelforretninger der driver webshops rundt omkring i landet.

 

Cykelkurve er voldsomt populære hos personer der benytter cyklen til transport. Særligt hvis du kører langt, kan det være en fordel at få flyttet vægten fra eksempelvis en rygsæk, ned på selve cyklen, så den ikke tynger dig mens du cykler. Kurven giver dig større bevægelighed og sikrer dit velvære på selv de længste ture.

 

En god cykelkurv behøver ikke være grim. I virkeligheden har du de fleste steder et stort udvalg af muligheder at vælge fra. Nogle frontkurve og bagkurve som sagt i forskellige materialer, mens nogle kan vælges i flere forskellige farver. Du er derfor garanteret et design der matcher din cykel og dine ønsker.

 

Du kan finde cykelkurve hos stort set alle cykelhandlere. Hvor det ikke er alle modeller der kan monteres med en frontkurv, kan stort set alle cykler monteres med bagkurv på cyklens bagagebærer.

Tags: No tags

Comments are closed.