Sport-pexels-pixabay-260409

Sådan fik jeg flotte ben

I november besluttede jeg mig for, at jeg ville gøre noget godt for mig selv. Jeg ville være stærk og kunne følge med de andre på gangstien, når jeg er ude og motionere. Jeg ville ikke længere sakke bagud. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg ville træne mine ben, så jeg kunne få flotte ben.

Inden I bliver uforstående og ikke ved hvad jeg mener med flotte ben, så vil jeg lige definere det her. Flotte ben for mig er, når de er markeret og står skarpt. Dette føler jeg, at jeg kan gøre ved at træne, fordi så bliver mine ben meget mere stærke og musklerne tydeligere.

 

Mit træningsprogram byggede på en uge og denne plan fulgte jeg uge for uge samtidig med at jeg kombinerede det med nogle øvelserne. Dette program bidragede bl.a. til at jeg fik øget min fedtforbrænding:

Dag 1: Styrkeøvelser

Dag 2: Konditionstræning 30min

Dag 3: Styrkeøvelser

Dag 4: Hviledag

Dag 5: Konditionstræning 30 min. Og styrkeøvelser

Dag 6: Hviledag

Dag 7: Konditionstræning 30 min.

Motivation er det afgørende

Jeg motiverede mig selv på tre måder. Den første måde var, at jeg hver gang tog mit træningstøj på så snart, at jeg vågnede. Så havde jeg klædt mig på til at skulle træne og var allerede klar. For det andet satte jeg et dagligt mål om, at jeg hverdag skulle have kørt mit træningsprogram igennem inden kl. 12. Dette havde jeg lavet en kalender til, hvor jeg hverdag tjekkede af, så jeg kunne følge min udvikling og motivere mig til dagen efter. For det tredje printede jeg desuden mit træningsprogram ud, så jeg kunne hænge det op rundt omkring. Specielt når jeg nu har hængt det op på mit køleskab, så føler jeg mig endnu mere motiveret end før. Det gør virkelig en forskel for mig. Du kan desuden finde dem her, hvis du også skal have printet.

 

Hvorfor konditionstræning?

Kombinationen mellem styrkeøvelser og konditionstræning er den gyldne mellemvej, fordi det både aktiverer musklerne, men også øger ens fedtforbrænding. Af konditionstræning løb eller gik jeg 30 min. Nogle dage kombinerede jeg det endda også, så jeg lavede intervaltræning, så 1 min gik jeg og 30 sekunder løb jeg. På åbne veje og altså ikke ude på landet, gik jeg hen til en lygtepæl og så skulle jeg løbe de næste to. Sådan gjorde jeg i 30 min.

 

De her øvelser gjorde forskellen

Af styrkeøvelser lavede jeg squat, lunges og dødløft. I starten lavede jeg mine squats uden noget vægt, men med tiden har jeg tilføjet to poser med mel i, så jeg har 2kg på hver arm. På denne måde øger jeg intensiteten af mine squats samtidig med at jeg bliver stærkere i mine ben. Dernæst lavede jeg lunges. Jeg skiftede hvert ben hele tiden, så jeg til sidst havde lavet 10 på hvert ben. Lunges tester desuden også ens balance og er med til at styrke ens core. Derfor er det en ren win-win, når du laver netop denne øvelse, fordi den gør så meget for dig. Dødløft har været lidt svært uden vægt, men igen: frem med melposerne. På denne måde fik jeg vægt på og mine dødløft er med tiden blevet bedre og bedre. Her får du også styrket din ryg og lænd, hvilket er sundt, specielt hvis du har et stillesiddende arbejde, men også hvis du fx er håndværker, hvor musklerne i ryggen er altafgørende for om, man ender med at blive slidt op.

 

Træning behøves ikke være kompliceret og det kræver absolut ikke et fitnesscenter eller en personlig træning for, at det kan lykkedes. Du skal bare finde din helt egen måde at gøre det på og finde ud af, hvordan du kan motivere dig selv til at gøre det.

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.